Autoritatile iordaniene au arestat o persoana suspectata ca face parte din unitatea de gherila palestiniana aflata in spatele atacului din 1982 asupra unui restaurant evreiesc din paris in care au fost ucise 6 persoane, a anuntat miercuri un membru al Procuraturii din Paris, citat de Reuters.

Un magistrat francez a emis in martie mandate de arestare internationale pentru 3 barbati care traiesc in Oslo, Ramallah, respectiv Iordania, si care sunt suspectati ca au comis atacul in care au fost, de asemnea, ranite 22 de persoane.

Reprezentantul Procuraturii a precizat ca Mohamed Souhair al-Abassi, alias Amjad Atta, a fost arestat pe 1 iunie si ca Franta se fla in curs de trimitere a unei solicitari de extradare. Pana acum, dosarul atacului, in care doi barbati inarmati au lansat o grenada asupra restaurantului Rue des Rosiers, si apoi au inceput sa traga cu mitralierele, a ramas nerezolvat.

Abassi este suspectat ca a organizat atacul si a ajutat cu logistica.

Oficialii iordanieni nu au facut declaratii pe acest subiect.

Magistratul francez Marc Trevidic a emis la inceputul anului mandate de arestare pentru 3 fosti membri ai Organizatiei Abu Nidal, o factiune rupta din Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (PLO).

Ceilalti doi barbati cautati de Franta sunt Walid Abdulrahman si Mahmoud Khader Abed.

Suspectii au fost identificati la 32 ani de la atacuri datorita declaratiilor facute de alti fosti membri ai grupului Abu Nidal, acestia folosindu-se de o procedura judiciara franceza care permite mentinerea anonimatului.

Revista saptamanala Paris Match relata in martie ca operatiunea fost sustinuta din umbra de presedintele sirian de la acea vreme Hafez al-Assad, care voia sa pedepseasca Franta pentru ajutorul dat dusmanului sau, liderul PLO Yasser Arafat, in evacuarea sediului sau Beirut dupa ce a fost inconjurat de fortele israeliene.