Ministrii de Interne ai tarilor membre UE nu au ajuns la niciun acord in privinta distribuirii solicitantilor de azil in spatiul comunitar, informeaza BBC News online, citat de Mediafax.

"Nu exista puncte de vedere comune", a declarat Rihards Kozlovskis, ministrul de Interne al Letoniei, referindu-se la propunerea Comisiei Europene privind distribuirea a 60.000 de imigranti. Comisarul european pentru Migratie, Dimitris Avramopoulos, a insistat ca doar un mecanism obligatoriu - nu voluntar - va functiona pentru distribuirea imigrantilor in statele membre UE.

"Solidaritatea nu poate functiona doar prin cote voluntare. Am facut progrese astazi, dar nu exista inca un acord", a spus Avramopoulos.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat ca este necesara "solidaritatea" fata de "prietenii italieni". Italia a amenintat ca va adopta un "Plan B" daca proiectul Comisiei Europene nu va fi adoptat, sugerand ca le va acorda vize Schengen extracomunitarilor pentru a se deplasa liber in spatiul comunitar.