Armata rusa dispune de o noua categorie de arme, si anume Fortele Aerospatiale, rezultata in urma fuzionarii Fortelor Aeriene si a Apararii Aerospatiale, a anuntat marti comandantul acesteia, generalul Alexandr Golovko, citat de agentia EFE, transmite Agerpres.

Despre constituirea acestei noi categorii de arme a vorbit pentru prima data in luna ianuarie seful Statului Major General al Fortelor Armate ruse, generalul Valeri Gherasimov. Acesta a mentionat ca Rusia va continua sa lucreze la crearea unui sistem avansat de alerta pentru atacurile cu rachete, atat in segmentul spatial, cat si in cel care priveste statiile radar terestre.

Anuntul crearii Fortele Aerospatiale survine la o zi dupa ce Comandamentul European al Fortelor Armate ale SUA in Europa (EUCOM) a confirmat informatiile despre existenta unui plan al Pentagonului privind pozitionarea de tancuri si alte echipamente militare in Europa de Est.

In replica, Rusia a avertizat ca, daca acest plan va fi pus in practica, isi va consolida la randul ei dispozitivul militar din apropierea statelor est-europene. De asemenea, adjunctul ministrului rus al apararii, Anatoli Antonov, a acuzat marti Statele Unite ca atrag Rusia intr-o noua cursa a inarmarilor.