Rusia trebuie sa se apere cu "fortele sale armate si cu forta sa de atac" daca este "amenintata", intrucat "NATO vine" la frontierele sale, a declarat marti presedintele rus Vladimir Putin, potrivit AFP.

Vladimir Putin Foto: Agerpres

"Daca cineva pune sub amenintare unele dintre teritoriile noastre, trebuie sa ne indreptam fortele armate si forta noastra de atac inspre teritoriile de unde vine amenintarea", a afirmat Putin in timpul unei intalniri, desfasurate in apropiere de Moscova, cu omologul sau finlandez Sauli Niinisto.

"De indata ce o amenintare apare intr-un stat vecin, Rusia trebuie sa reactioneze in mod corespunzator si sa-si puna in functiune apararea, pentru a neutraliza aceasta amenintare", a explicat presedintele rus.

Vladimir Putin a anuntat marti intarirea fortei de atac nuclear a Rusiei, ca raspuns la planurile SUA de a instala armament greu in Europa de Est, declansand furia NATO, care a criticat decizia ca fiind "periculoasa".

"NATO este cea care vine la frontierele noastre si nu noi cei care ne ducem undeva", a adaugat el.

Cu toate acestea, el a subliniat necesitatea de a relativiza activitatile NATO.

"Nu trebuie sa exageram", a spus el. "Bineinteles, vom analiza toate acestea indeaproape, dar pentru moment nu vad nimic deosebit de alarmant".

"Acestea sunt mai degraba semnale politice ce sunt adresate Rusiei si aliatilor sai", a apreciat el.