Decizia presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de suplimentare a capacitatilor nucleare este un gest "provocator" care poate avea consecinte "destabilizatoare" si "periculoase", avertizeaza secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Jens StoltenbergFoto: AGERPRES

"Aceste provocari nucleare ale Rusiei sunt nejustificate si pot avea consecinte destabilizatoare si periculoase", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Mediafax.

"Abordam aceasta atitudine provocatoare, acesta este unul dintre motivele pentru care crestem capacitatea de reactie si pregatirea fortelor noastre", a adaugat Stoltenberg.

"Vom reactiona pentru a ne asigura ca NATO va deveni o Alianta care sa furnizeze modalitati de disuasiune si aparare a tuturor statelor membre in fata oricaror amenintari", a subliniat Stoltenberg.

Presedintele Vladimir Putin a anuntat, marti, ca Rusia va suplimenta cu 40 de rachete balistice intercontinentale (ICBM) arsenalul nuclear al Rusiei, incepand de anul acesta. "Fortele nucleare ruse vor fi suplimentate in acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi, care vor putea distruge orice sistem de aparare antiracheta, chiar si pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic", a spus Putin.