Statele Unite urmeaza sa decida in curand sa depoziteze armament greu in Polonia, a anuntat luni ministrul polonez al Apararii Tomasz Siemoniak, precizand ca a discutat despre acest lucru luna trecuta cu secretarul american al Apararii Ashton Carter, relateaza BBC News online, preluat de Mediafax.

Armata americana efectueaza exercitii de amploare, impreuna cu aliati NATO din Europa de Est, in contextul nemultumirilor din regiune fata de rolul Rusiei in conflictul din Ucraina.

Oficiali rusi au amenintat ca planul de a depozita armament greu in Europa de Est ar putea avea "consecinte periculoase".

Cele trei tari baltice Letonia, Lituania si Estonia planuiesc, de asemenea, sa gazduiasca armament greu american, potrivit unor oficiali.

Insa Statele Unite au confirmat doar ca urmeaza sa trimita o brigada blindata de pana la 250 de vehicule, inclusiv tancuri, in Germania, pentru a-si sustine aliatii NATO. S

ecretarul american al Apararii Ashton Carter urmeaza sa decida daca vreunul dintre aceste vehicule va fi trimis in alte state europene.

"Deciziile se apropie", afirma Siemoniak intr-un mesaj postat luni pe Twitter, confirmand informatii publicate de ziarul The New York Times in weekend potrivit carora se discuta despre depozitarea de armament greu in Polonia.