Organizatia Amnesty International indeamna comunitatea internationala sa creeze o strategie globala pentru gestionarea crizei refugiatilor, catalogand-o drept cea mai grava situatie de urgenta de dupa al Doilea Razboi Mondial, informeaza Mediafax.

"Asistam la cea mai grava criza a refugiatilor din perioada noastra, cu milioane de femei, barbati si copii luptandu-se sa supravietuiasca in contextul conflictelor brutale, al retelelor de traficanti de persoane si al guvernelor care urmaresc interese politice egoiste in loc sa dea dovada de compasiune umana", a declarat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International, citat de Associated Press.

Potrivit Amnesty International, liderii statelor lumii au abandonat milioane de refugiati", lasandu-i intr-o "existenta insuportabila". Aproximativ 50 de milioane de oameni au fost nevoiti sa isi abandoneze casele din cauza conflictelor in anul 2013. "Criza refugiatilor este una dintre cele mai grave probleme ale secolului 21, dar raspunsul comunitatii internationale a fost un esec rusinos", a adaugat Salil Shetty.

Amnesty International a indemnat comunitatea internationala sa elaboreze o strategie globala pentru gestionarea crizei refugiatilor, care provin in principal din Siria, Nigeria, Sudanul de Sud, Republica Centrafricana, Eritreea si Burundi.