Deputatul independent de Iasi Viorel Blajut sustine ca va vota, vineri, motiunea de cenzura a PNL, precizand ca nu intentiona sa se prezinte in Parlament, dar ca l-au infuriat declaratiile lui Ioan Rus.

Viorel Blajut a declarat, joi seara, corespondentului MEDIAFAX, ca nu avea intentia sa se prezinte la votul motiunii de cenzura, dar se va duce si va vota pentru caderea Guvernului Ponta, intrucat l-au infuriat afirmatiile lui Ioan Rus la adresa copiilor si a sotiilor celor plecati la munca in strainatate.

"Pai cum sa vii tu sa spui asa ceva? Eu am sora plecata in strainatate. Ma duc maine (vineri - n.r.) in Parlament, dar nu doar ca votez motiunea, ci voi fi vehement. Nu aveam de gand sa particip la vot, dar m-au infuriat afirmatiile lui Ioan Rus. Mi-am luat special bilet la avion ca sa ajung la Parlament.

M-a scos din sarite gestul lui Rus. Ma duc acolo, ii cer sa plece cu totul din politica", a spus deputatul Viorel Blajut.

Deputatul iesean a afirmat ca pregateste si o pancarta pe care sa o afiseze in timpul dezbaterilor la motiunea de cenzura.

"Ii consider si pe liberali vinovati ca au adus PSD la putere. Si ei trebuie sa dea explicatii pentru ceea ce a fost USL.

Dar ceea ce a facut Rus le intrece pe toate. Ma duc in Parlament, gata, nu pot sa stau deoparte", a adaugat deputatul independent Viorel Blajut.

PNL a depus, saptamana trecuta, la Parlament, motiunea de cenzura la adresa Guvernului Ponta, care este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul-democrat, restul fiind deputati si senatori PNL. Motiunea este intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!".

In motiunea de cenzura se arata ca Ponta ar fi vrut sa ajunga presedintele Romaniei "prin sabotarea deliberata a romanilor din Diaspora" si ca "este timpul sa recunoasca si sa paraseasca puterea".

Dezbaterea motiunii de cenzura va incepe vineri la ora 10.00.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese ca urmare a numirii ca ministru a lui Dan Sova.