Rusia si Italia pregatesc un contract privind fabricarea unor elicoptere de mare tonaj care vor fi folosite pentru efectuarea unor activitati de exploatare a resurselor naturale in Arctica, a anuntat miercuri, la Milano, presedintele rus, Vladimir Putin.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un contract privind fabricarea de elicoptere de mare tonaj destinate exploatarii de resurse naturale apartinand Rusiei este in curs de pregatire cu grupul Rosneft", a declarat Vladimir Putin in cursul unei conferinte de presa, la Milano, informeaza Mediafax citand agentia Sputnik.

Grupul italian Finmeccanica si gigantii rusi Rostec si Rosneft au semnat un memorandum de intelegere privind fabricarea a 160 de elicoptere de tip AW-189 in Rusia. Dotate cu o capacitate mare de transport, aceste aparate de zbor vor fi folosite la efectuarea unor activitati de exploatare a resurselor naturale pe platoul rusesc din Arctica.

"Societati italiene vor primi comenzi in valoare de trei miliarde de euro pana in 2025", a precizat seful statului rus.

Potrivit lui, acest contract i-a atras atentia premierului italian, Matteo Renzi.

Pe de alta parte, liderul de la Kremlin a salutat parteneriatul economic dintre Rusia si Italia.

Exprimandu-se in cursul ceremoniei de deschidere a Zilei Rusiei la Expozitia Universala din Milano, Putin a declarat ca Rusia si Italia sunt doi parteneri care isi respecta interesele reciproce.

"Italia figureaza printre principalii nostri parteneri comerciali din Europa. Cooperand pe scena internationala, luam in considerare si respectam interesele noastre reciproce", a declarat el.

La randul sau, Matteo Renzi a admis ca exista unele disensiuni cu Vladimir Putin, dar a precizat ca UE si Rusia se confrunta, in acelasi timp, cu provocari comune.

"Traim intr-un context international dificil, inclusiv din cauza problemelor in care nu exista unitate, dar cu care ne confruntam impreuna", a afirmat Renzi.

Vladimir Putin a efectuat miercuri o vizita in Italia, unde s-a intalnit cu premierul Matteo Renzi, Papa Francisc, presedintele italian Sergio Mattarella si cu omul de afaceri si liderul partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi.