Unitatile ruse de mentinere a pacii stationate in regiunea separatista moldoveana Transnistria efectueaza, miercuri, exercitii militare simuland "contracararea unui inamic ipotetic", anunta Comandamentul districtului vestic al armatei ruse, citat de agentia TASS, preluata de Mediafax.

"Militarii se vor antrena pentru misiuni de eliminare a blindatelor usoare, in scopul contracararii unui inamic ipotetic; vor fi folosite lansatoare de grenada de tip AGS-17 si arme automate", a declarat colonelul Oleg Kocietkov, purtatorul de cuvant al Districtului militar vestic al armatei ruse.

Militarii rusi se vor antrena pentru folosirea artileriei antiaeriene in scopul doborarii unor avioane de vanatoare Suhoi-25 si a elicopterelor militare de tip Mi-24.

In plus, trupele ruse efectueaza misiuni de recunoastere.

In regiunea separatista moldoveana Transnistria exista un contingent de rus de mentinere a pacii format din aproximativ 2.000 de militari.

Noul guvernator al regiunii ucrainene Odesa,Mihail Saakasvili, a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca intentioneaza sa consolideze granita Ucrainei cu teritoriul separatist moldovenesc Transnistria.