Mass-media ruse, aflate la ordinul Kremlinului, creeaza un climat de "violenta" si "teroare", scrie, intr-un text publicat marti si care pare a fi o scrisoare de ramas-bun de la Rusia, fiica mai mare a opozantului rus Boris Nemtov, asasinat in februarie, informeaza AFP, preluata de Agerpres.

"Moartea tatalui meu, la 27 februarie 2015, constituie o reglare politica de conturi, iar directorii posturilor de televiziune publice sunt personal responsabili de acest lucru", noteaza Janna Nemtova, in varsta de 31 de ani si jurnalista la postul de televiziune independent RBK-TV, intr-un articol publicat in cotidianul economic rus Vedomosti.

"Masinaria mediatica a lui Putin raspandeste o ura care genereaza violenta si teroare", in primul rand impotriva "opozantilor rusi, celor care critica politica lui Putin, a ucrainenilor, americanilor, europenilor", subliniaza fiica opozantului.

Televiziunea rusa, acuzata ca raspandeste propaganda Kremlinului, a devenit "o arma de distrugere in masa, capabila sa provoace un nou val de violenta incontrolabila", asigura Janna Nemtova.

Intr-un interviu acordat joi, pentru Radio Svoboda, Janna Nemtova a declarat ca a parasit Rusia, refuzand cu toate acestea sa precizeze daca plecarea sa este definitiva.

Toti cei care "evoca problemele tarii, care il critica deschis pe Putin si politica sa, sunt amenintati intr-un mod sau altul", a afirmat fiica lui Nemtov, adaugand ca "situatia din Rusia se va inrautati" si mai mult.

Intrebata de AFP cu privire la plecarea sa, Janna Nemtova, despre care nu se stie in ce tara se afla, a refuzat sa faca vreun comentariu. "Nu comentez pentru moment", a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit avocatului familiei Nemtov, Vadim Prohorov, "ea nu se va intoarce in Rusia intr-un viitor apropiat", atata vreme cat cei care au comandat asasinarea lui Boris Nemtov vor fi in libertate.