Birourile din Frankfurt ale Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, au fost perchezitionate marti de procurori, in legatura cu tranzactii cu instrumente financiare efectuate de clienti ai institutiei financiare, informeaza Mediafax.

"Investigatia se refera la tranzactii cu instrumente financiare efectuate de clienti. Angajatii Deutsche Bank nu sunt acuzati de ilegalitati", se arata intr-un comunicat al Deutsche Bank, citat de Financial Times.

Persoane apropiate situatiei au declarat ca la perchizitie au participat circa 30 de ofiteri.

Un purtator de cuvant al procurorului general din Frankfurt a confirmat ca au loc perchezitii, dar a refuzat sa precizeze unde au loc acestea si care sunt institutiile afectate.

Perchezitiile reprezinta o noua lovitura pentru banca germana care este implicata in numeroase litigii si ai carei directori generali, Anshu Jain si Jurgen Fitschen, au anuntat duminica faptul ca urmeaza sa demisioneze.

John Cryan, fost director financiar al bancii elvetiene UBS, il va inlocui pe Jain, care va demisiona la sfarsitul lunii iunie. Cryan va deveni singurul director general al Deutsche Bank atunci cand Fitschen va renunta la functie, in luna mai a anului viitor.