Casa ministrului ceh al Apararii Martin Stropnicky a fost tinta unui atac cu cocteiluri Molotov, in urma caruia a izbucnit un mic incendiu, fara ca cineva sa fie ranit, a dezvaluit politia in noaptea de luni spre marti, relateaza postul Radio Praga, potrivit Mediafax.

Ministrul nu se afla acasa cand a avut loc atacul, duminica dimineata, dar alti membri ai familiei sale erau inauntru atunci cand sticle cu lichid au fost aruncate asupra imobilului, situat la periferia Pragai, potrivit postului.

Politia a motivat faptul ca a dezvaluit cazul atat de tarziu din cauza investigatiei la fata locului.

Un purtator de cuvant al Politiei din Praga a declarat ca au fost prelevate mostre de lichid din sticle pentru a fi analizate.

Politia nu a dezvaluit pe cine suspecteaza. Insa a afirmat ca a descoperit, in mai, un complot al unui grup de activisti de stanga care intentiona sa comita un atac cu o "bomba mare" asupra unui tren.

Potrivit Reuters, cotidianul Pravo, citand surse anonime, a scris ca Stropnicky a primit recent un numar de amenintari. Un "mic incendiu" a fost stins, potrivit publicatii cehe.

Atacul releva "radicalizarea anumitor grupuri care se opun valorilor pe care le aparam", a declarat Stropnicky, citat de Reuters.

Pe adresele mai multor ministri au fost trimise, la sfarsitul anului trecut, scrisori care contineau otrava, potrivit postului praghez.