Presedintele rus, Vladimir Putin, incearca sa recreeze gloria Uniunii Sovietice cu riscul de a ruina economia tarii sale, a declarat, luni, la finalul Summitului G7, in Bavaria, presedintele american, Barack Obama, relateaza Le Figaro, in pagina electronica, citeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

La finalul Summitului G7, desfasurat in statiunea bavareza Garmisch-Partenkirchen, liderii mondiali prezenti si-au exprimat preocuparea in legatura cu intensificarea luptelor in estul Ucrainei, afectat de confruntari armate intre separatistii prorusi si trupele proguvernamentale.

Cuvintele cele mai dure la adresa Rusiei au fost rostite de Barack Obama, in opinia caruia politica Moscovei provoaca mari suferinte poporului rus.

"El trebuie sa ia o decizie", a spus presedintele american, referindu-se la omologul sau rus.

"Oare el (Putin) doreste sa continue sa duca spre ruina economia tarii sale si sa o izoleze si mai mult in numele cautarii fara sens a gloriei Imperiului Sovietic, sau poate sa admita ca maretia Rusiei nu depinde de incalcarea integritatii teritoriale si a suveranitatii altei tari?", s-a intrebat Obama.

Rusia, exclusa din G8, a minimizat impactul absentei sale la acest summit, sustinand ca prefera reuniuni in "alte formate", pe care le considera mai eficiente.