Ministrul ucrainean al Apararii Stepan Poltorak a declarat luni, la o reuniune a Consiliului interparlamentar Ucraina-NATO, ca in zonele "ocupate" din regiunea ucraineana Donbas (est) se afla 42.500 de "teroristi si militari rusi", relateaza Ukrinform in pagina electronica.

"In prezent, contingentul comun al fortelor armate rusesti si unitatilor armate ielgale stationate pe teritoriile ocupate temporar ale regiunilor Donetk si Lugansk este de 42.500 de persoane", a declarat Poltorak, potrivit unui corespondent Ukrinform, citeaza Mediafax.

Insurgentii si-au dublat atacurile asupra pozitiilor aflate sub controlul trupelor ucrainene la sfarsitul lui mai si inceputul lui iunie, in comparatie cu situatia in aprilie, a declarat ministrul.

"Rusia isi mentine fortele de-a lungul frontierei cu Ucraina", a mai declarat ministrul ucrainean.

"Numarul total al militarilor Federatiei ruse (metinuti in zona de frontiera) este de 55.000, iar al unitatilor de armament si echipament de 3.700", a adaugat el.

Fortele armate ucrainene apreciaza ca "teroristii" urmeaza sa-si concentreze eforturile asupra crearii si conducerii fortelor armate ale "republicilor populare" de la Donetk (DPR) si Lugansk (LPR).