Partidul Liberal, Platforma Da si Partidul Lista Poporului au organizat aproape simultan manifestatii, duminica, in Piata Marii Adunari Nationale din capitala Republicii Moldova, relateaza PRO TV Chisinau, citat de Mediafax.

Protest in ChisinauFoto: Facebook / Mihai Marcuta

Activistul Andrei Donica de la Lista Poporului a protestat pe acoperisul unei cladiri, in timp ce manifestantii Platformei Da i-au huiduit in piata pe primarul Chisinaului Dorin Chirtoaca si pe liderul liberal Mihai Ghimpu. In replica, liberalii i-au acuzat pe manifestanti ca fac jocul cuiva.

Cele trei evenimente de duminica au inceput practic simultan. Liberalii au adus zece autobuze inca de dimineata, pe care scria "miliardul furat" si au amenajat o scena in Piata Marii Adunari Nationale.

In acelasi timp, cei de la Platforma Da au instalat o alta scena fata in fata cu aceasta, in apropiere de Arcul de Triumf.

Asa ca, suparati ca sunt nevoiti sa se inghesuie in parc, protestatarii au intrat peste liberali. Manifestantii de la Platforma Da l-au acuzat pe Mihai Ghimpu ca s-ar fi intalnit cu Vlad Plahotniuc pentru a le impiedica manifestatia.

"Plahotniuc si-a scos ultimul as din maneca, iar acesta este Mihai Ghimpu", au afirmat ei.

In acelasi timp, un alt partid, Lista Poporului, organiza un protest fata de liberali pe acoperisul unei cladiri de langa Piata Marii Adunari Nationale.

Dupa mai multe ore de scandari si huduieli, protestatarii de la Platforma Da au marsaluit pana la Centrul National Anticoruptie.

Republica Moldova va organiza alegeri locale la 14 iunie.