O persoana si-a pierdut viata si 4 sunt ranite in urma unei explozii produse sambata la poligonul militar Anevo din Bulgaria, informeaza Novinite. Potrivit primelor informatii, este vorba despre o grenada care a explodat in timpul unui exercitiu militar.

Primarul orasului Sopot, apropiat de baza militara, Veselin Lichev, a declarat ca persoana decedata nu este cetatean bulgar.

Ministerul de Interne bulgar a anuntat ca accidentul s-a produs in timpul unui test de productie, planificat, realizat la complexul militar dein localitatea Anevo, parte a producatorului de armament VMZ Sopot, detinut de stat.

Postul national de radio si presa bulgareasca au anuntat ca barbatul ucis si doi dintre raniti sunt cetateni americani. Contactat de Reuters, ministerul de Interne nu a putut insa confirma nationalitatea victimelor.

O serie de explozii puternice produse in octombrie la o uzina de explozibili din nord-vestul Bulgariei a ucis 15 angajati si a ranit 3 persoane. Cu doar doua luni inainte, oficiali guvernamentali avertizasera cu unitatea prezinta grave incalcari ale protocoalelor de siguranta.