​Rusia nu este o amenintare imediata pentru tarile NATO iar Alianta inca spera ca relatiile bilaterale se vor imbunatati, a declarat secretarul general al organizatiei, Jens Stoltenberg joi.

Jens StoltenbergFoto: AGERPRES

Rusia a fost dispusa sa foloseasca forta pentru a modifica granitele in Europa, a spus acesta intr-o vizita in tara sa natala, Norvegia, dand exemplu Crimeea, estul Ucrainei si Georgia

“Ceea ce vedem sunt o mai mare lipsa de predictibilitate, mai multa insecuritate, mai multe tulburari… Dar nu cred, nu vedem o amenintare imediata impotriva oricarei tari NATO dinspre est”, a spus acesta pentru radioul public NRK.

NATO a criticat in mod repetat implicarea Moscovei in conflictul din Ucraina si i-a cerut sa sprijine deplin acordul de incetare a focului. Rusia neaga ca furnizeaza trupe si armament rebelilor separatisti din estul tarii.

Conflictul din Ucraina a nelinistit in special Letonia, Lituania si Estonia, singurele tari din fosta Uniune Societica ce au aderat la NATO.

Statele baltice sunt mici si izolate de restul Uniunii Europene si au minoritati vorbitoare de rusa, ceea, ce, a sustinut Vladimir Putin anul trecut, da dreptul Moscovei sa intervina cu forte armate.