Principala problema a Moldovei este coruptia, a declarat joi premierul Chiril Gaburici, care si-a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile. Iar pentru a contracara aceasta problema, prim-ministrul spune este gata sa-si asume din nou raspunderea in fata deputatilor, informeaza Unimedia.

Premierul Republicii Moldova, Chiril GaburiciFoto: Facebook / Chiril Gaburici

"Coruptia este peste tot. Mi-as dori ca in calitate de prim-ministru sa am mai multe parghii pentru lupta cu coruptia, dar trebuie sa tinem cont si de principiul separarii puterilor in stat. Asa cum am inceput in primele 100 de zile - voi cere institutiilor subordonate sa grabeasca la maxim toate initiativele de lupta cu coruptia, iar daca va fi nevoie Guvernul isi va asuma raspunderea, de cate ori va fi necesar, exact cum am facut cu legea bugetului", a declarat Gaburici.

Totodata, seful guvernului de la Chisinau spune ca toti cei care nu-si fac treaba vor fi demisi.

"O sa-i demit pe toti cei care nu-si fac treaba. Sistemul este ineficient. Eu sunt unul din oamenii care au contribuit la dezvoltarea serviciilor electronice in Republica Moldova. Eu nu inteleg cum in secolul 21 guvernul poate sa produca atata hartie inutila care trebuie sa treaca prin 10 oameni in 3 zile si sa lase inca 3 copii pe drum pana ajunge la destinatar. Culmea este ca exista ministere in care peste 30% din angajati sunt sefi. Eu cred ca oamenii trebuie sa fie putini, buni si bine platiti", a adaugat Gaburici.