O incercare a separatistilor pro-rusi de a avansa asupra unui oras estic aflat sub controlul guvernului de la Kiev a fost respinsa de armata ucraineana, a anuntat ministrul Apararii Stepan Poltorak.Armata ucraineana anuntase anterior ca rebelii separatisti au lansat un avans cu tancuri si artilerie catre pozitiile guvernamentale ucrainene din vestul orasului Donetsk, o noua escaladare conflictului din estul tarii, informeaza Reuters.

"Pentru moment, operatiunile de asalt au fost oprite", le-a spus ministrul jurnalistilor.

Atacul fusese anuntat anterior de purtatorul de cuvant al armtei ucrainene.

"La ora 3 dimineata (00:00 GMT) dusmanul a lansat un bombardament masiv asupra pozitiilor noastre din apropiere de Marinka si Krasnogorivka, folosind inclusiv armament greu. Au folosit tancuri si artilerie", a declarat purtatorul de cuvant al armatei Andrei Lysenko intr-o informare de presa.

"Dusmanul incearca sa avanseze. Fortele ucrainene resping atacurile", a adaugat el.

Localitatea Maryinka, cu o populatie pre-conflict de aproximativ 9.900 de persoane, se afla la 15 km vest de fortareata rebela Donetsk.

Serviciul de presa separatist DAN informeaza, citandu-l pe comandantul rebel Eduard Basurin, ca ciocnirile erau in desfasurare la ora local 13:45 (10:45 GMT), fara a da alte detalii. Acesta a acuzat trupele guvernamentale ca au lansat atacuri de artilerie asupra fortelor separatiste.