Zece persoane au fost ranite duminica pe o strada din cartierul Manhattan, la New York, dupa ce un aparat de aer conditionat a cazut de pe o macara de la etajul al 30-lea, relateaza ABC News, citat de Mediafax. Incidentul a avut loc in fata unei cladiri de pe Madison Avenue, in apropiere de Strada 38, dupa ce un cablu al macaralei care tragea un echipament voluminos - descris ca fiind un aparat de aer conditionat - s-a rupt, potrivit unor oficiali municipali.

Doi muncitori si opt trecatori au fost raniti, a declarat primarul Bill de Blasio. Viata niciunuia dintre ei nu parea sa fie in pericol, a adaugat primarul.

A fost "evident un incident grav, dar slava cerului nu au fost nimeni ranit mortal", a spus de Blasio, adaugand ca incidentul a avut loc dimineata, cand zona este mai putin aglomerata.

Departamentul pentru constructii de la primaria New York investigheaza incidentul, a declarat un oficial municpal pentru ABC News. Proiectul a fost autorizat in februarie, nu au fost depuse plangeri si nici nu au fost semnalate probleme, a spus un functionar din cadrul departamentului.

"Macaraua era intr-o stare de functionare buna", a declarat Rick Chandler, un oficial din cadrul departamentului. "Monitorizam toate macaralele din oras. Vom verifica acest dispozitiv cat mai atent posibil", a adaugat el.