Presedinta unei organizatii nonguvernamentale care sustine romii si nomazii l-a comparat pe liderul Ligii Nordului din Italia, Matteo Salvini, cu Hitler, acuzandu-l ca a "instigat la ura rasiala" in urma scandalului provocat de un accident rutier mortal la Roma, implicand tineri romi, relateaza agentia Ansa, citata de Mediafax.

Este "Salvini ca Hitler? Incitarea la ura si propaganda sa este foarte asemanatoare cu ceea ce s-a intamplat in Germania in anii '30", a declarat vineri pentru postul Radio 24 Dijana Pavlovic, presedinta Fundatiei "Roma-sinti impreuna".

"Eu sper sa nu se compare nimeni cu Hitler in prezent sau in viitor", a subliniat ea, "dar doar ieri (joi) l-am dat in judecata pe (Gianluca) Buonanno de la Liga (Nordului), care a spus despre mine, intr-o emisiune in direct, ca sunt "scursura societatii". Acesta este principiul dupa care nazistii au exterminat jumatate de milion de oameni", a continuat ea.

Intrebata daca Salvini este ca Hitler, Pavlovic a fost citata avertizand ca "Salvini instiga la ura rasiala. Acum oricine poate spune ceea ce vrea, (iar) mai tarziu nu stiu ce isi vor permita sa faca".

Vorbind despre un accident in care o femeie a fost lovita si omorata de o masina condusa cu viteza de catre adolescenti romi la Roma, Pavlovic a spus ca "nimeni nu neaga ca sunt probleme in taberele de romi".

"Politicienii si politia se fac ca nu le vad", a denuntat ea.

"Nu au existat niciodata politici serioase privind integrarea romilor, au existat numai politici de facut afaceri, politici din care toata lumea se ingrasa, mai putin romii", a acuzat sefa ONG-ului.