Secretarul de Stat american John Kerry a avut duminica un accident cu bicicleta, la granita franco-elvetiana, in regiunea Haute-Savoie, si a fost spitalizat la Geneva intr-o stare "stabila", cu, "cel mai probabil, o rana la picior", a anuntat Departamentul de Stat, citat de AFP.

Foto:

Accidentul s-a produs in jurul orei locale 09.40 (10.40, ora Romaniei), in apropiere de localitatea Scionzier, in departamentul Haute-Savoie (estul Frantei), iar Kerry a fost transportat cu elicopterul la spitalul universitar din Geneva, unde este examinat medical.

Seful diplomatiei americane "nu si-a pierdut cunostinta", potrivit purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby.

UPDATE: John Kerry si-a fracturat piciorul drept dupa ce a cazut cu bicicleta; el si-a anulat vizitele la Madrid si Paris si va reveni in SUA

Secretarul de Stat american John Kerry si-a fracturat femurul drept dupa ce a cazut cu bicicleta duminica, in apropiere de Geneva, si si-a anulat restul unui turneu in patru tari, relateaza Mediafax, citand agentia Associated Press.

Kerry planuieste acum sa revina in Statele Unite duminica, dupa ce o radiografie la un spital din Elvetia a confirmat ca si-a fracturat femurul drept.

El urmeaza sa primeasca ingrijiri la Boston.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby, a anuntat ca secretarul urmeaza sa fie tratat de acelasi medic care l-a operat anterior.

Kirby a declarat ca Kerry se afla intr-o situatie stabila, nu si-a pierdut cunostinta si ca rana nu-i pune viata in pericol.

El spune ca Kerry urmeaza sa se recupereze integral si ca are o stare de spirit buna.

Intreruperea calatoriei presupune ca secretarul de Stat nu se mai intalneste cu lideri spanioli si nu mai participa la o conferinta pe tema luptei impotriva gruparii Statul Islamic (SI) la Paris.

John Kerry a fost transportat anterior cu elicopterul la un spital elvetian, dupa ce a cazut cu bicicleta in apropiere de Geneva, unde a participat la negocieri pe tema dosarului nuclear iranian cu ministrul iranian de Externe.

Accidentul a avut loc langa Scionzier, in Franta, la aproximativ 40 de kilometri sud-est de frontiera elvetiana. Paramedici si un medic se aflau la fata locului, in coloana ofciala care-l escorta.

Kerry a fost transportat la principalul spital din Geneva, HUG, unde a fost evaluat, potrivit lui Kirby. Un paramedic din coloana oficiala l-a examinat pe secretarul de Stat imediat dupa ce Kerry a cazut, intr-o curba.

El urma sa efectueze duminica o vizita la Madrid si sa se intalneasca cu regele si premierul spanioli, dupa care sa efectueze o vizita de doua zile la Paris, unde urma sa participe la o conferinta internationala pe tema luptei impotriva SI.

Secretarul se plimba adesea cu bicicleta in timpul vizitelor sale.

In timpul negocierilor dintre marile puteri si Iran, la sfarsitul lui martie si inceputul lui aprilie, el s-a plimbat de mai multe ori cu bicicleta, in pauzele dintre intalniri. Aceste negocieri au avut loc la Lausanne, in Elvetia, si au condus la incheierea unui acord-cadru in dosarul nuclear iranian.

Kerry a participat la o intalnire de sase ore cu omologul sau iranian Mohammad Javad Zarif sambata, la un hotel din Geneva, in contextul in care partile continua sa negocieze in vederea ajungerii la un acord final pana la 30 iunie.