Fostul guvernator democrat al statului Maryland (estul SUA) Martin O'Malley, in varsta de 52 de ani, si-a anuntat sambata, la Baltimore, candidatura la alegerile prezidentiale americane din 2016, facand apel la "reconstruirea visului american", relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

In discursul sau, sustinut in orasul in care a fost primar timp de sapte ani, O'Malley a denuntat inegalitatile in crestere din societatea americana.

"70% dintre americani castiga la fel sau chiar mai putin de 12 ani", a denuntat el de la o tribuna instalata in aer liber, in fata a sute de sustinatori. "Este prima data cand acest lucru se intampla de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial", a adaugat el.

Economia americana are nevoie de o "politica adecvata privind locurile de munca si salarii care sa permita familiilor sa castige suficient, in conditiile in care acestea muncesc din ce in ce mai mult", a mai spus el.

Putin cunoscut, Martin O'Malley se pozitioneaza la stanga marii favorite in alegerile primare democrate, Hillary Clinton.