O echipa de experti ai Serviciului federal de control veterinar si fitosanitar din Rusia (Rosselhoznadzor) se afla in Republica Moldova, a declarat ministrul Agriculturii, Ion Sula, intr-un interviu pentru Radio Europa Libera, informeazajurnal.md.

"Avem in Republica Moldova o echipa de experti din partea Roselhoznadzor, urmeaza sa avem o discutie la o sedinta la care va participa si Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor", a precizat ministrul.

La sedinta se vor discuta problemele ce tin de exportul de productie de origine vegetala pe piata Federatiei Ruse.

Intrebat daca exista sanse sa fie reluate negocierile pentru ridicarea embargoului rusesc pentru vinurile moldovenesti, ministrul a spus ca Rosspotrebnadzor inca nu si-a expus concluziile de la ultima vizita in Republica Moldova.

"Speram ca in curand vom avea posibilitatea sa reluam acest dialog. Avem in perioada 4-5 iunie o intalnire a ministrilor agriculturii la Milano, planificam acolo sa am o scurta intrevedere", a mai spus oficialul de la Chisinau.

Rusia a impus embargo pentru vinurile din Republica Moldova in septembrie 2013, iar din vara lui 2014 Rusia a sistat importul de fructe, conserve si carne.

Recent, autoritatile de la Moscova au permis importul de mere de la zece companii moldovenesti.