Un luptator crestin din Siria a decapitat un militant din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) pentru a razbuna asasinate comise de catre jihadisti in nord-estul tarii, a anuntat vineri Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, citat de AFP, relateaza The Guardian in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Decapitarea a avut loc joi in provincia Hasakeh, controlata in mare parte de catre reteaua terorista, potrivit organizatiei nonguvernamentale.

Luptatorul crestin, care face parte din minoritatea asiriana, l-a gasit pe jihadist in satul Tal Shamiram, potrivit aceleiasi surse.

"L-a luat prizonier, iar cand a aflat ca este membru SI, luptatorul asirian l-a decapitat pentru a razbuna abuzurile comise de catre grupare in regiune", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului.

Observatorul, cu sediul in Marea Britanie, acopera conflictul sirian de cand a izbucnit, in urma cu patru ani, cu ajutorul unei vaste retele de surse pe intregul teritoriu sirian.

Crestinul lupta in cadrul fortelor kurde, care au respins Statul Islamic, la inceputul acestei luni, dintr-o serie de sate asiriene din provincia Hasakeh pe care jihadistii le cucerisera.

Statul Islamic a comis un val de abuzuri in zonele pe care le-a cucerit si le controleaza atat in Siria, cat si in Irak, inclusiv decapitari in public, executii in masa, violuri si luarea unor scalvi.