Sora mai mica a liderului nord-coreean Kim Jong-un a aparut in public dupa o absenta de 50 de zile, scrie presa nord-coreeana vineri, alimentand speculatiile conform carora aceasta ar fi nascut, relateaza agentia sud-coreeana Yonhap in pagina electronica, citata de Mediafax

Kim Yo-jongFoto: Captura YouTube

Kim Yo-jong, in varsta de 28 de ani, l-a insotit pe fratele sau intr-o vizita la o pepiniera construita de armata nord-coreeana, potrivit Agentiei centrale de stiri din Coreea de Nord (KCNA).

In aprilie, agentia de spionaj a Coreei de Sud informa ca Kim Yo-jong urmeaza sa nasca in cursul lunii mai, adaugand ca sotul sau ar putea fi un absolvent al Universitatii Kim Il-sung, la care a studiat si ea.

Kim Yo-jong a aparut ultima data in public la 12 aprilie, cand l-a insotit pe liderul nord-coreean intr-o inspectie a lucrarilor de constructie de la cel de-al doilea terminal al aeroportului din Phenian.

Expertii au apreciat ca absenta acesteia pare sa confirme speculatiile conform carora ar fi nascut recent.

Ea a avut prima aparitie publica in decembrie 2011 la funeraliile tatalui ei, Kim Jong-il, dar de atunci a aparut de mai multe ori alaturi de fratele sau, Kim Jong-un, la evenimente politice si "vizite de indrumare pe teren", in cursul carora liderul acorda sfaturi tehnice in toate domeniile, industrial, agricol, scolar, militar etc.

Kim Jong-un si Kim Yo-jong sunt copiii lui Ko Yong-hui, cea de-a patra sotie a fostului lider nord-coreean Kim Jong-il.

In noiembrie 2014 Phenianul a dezvaluit pentru prima data titlul oficial al lui Kim Yo-jong, ea fiind prezentata drept "directoarea adjuncta a departamentului" comitetului central al Partidului Muncitorilor, partidul unic nord-coreean.