Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a pledat vineri in favoarea unei Uniuni Europene intarite, dar cu "viteze diferite" intre tarile membre, in momentul in care premierul britanic David Cameron se afla la Berlin pentru a cere reforma blocului comunitar, scrie AFP.

"O Uniune Europeana puternica are nevoie de tari care merg inainte. Dar Uniunea Europeana are 28 de tari. Nu putem face totul impreuna la acelasi moment", a scris Gabriel, care este si ministru al Economiei, intr-un editorial publicat in Bild.

"Avem nevoie in Europa de mai mult curaj in cooperarea noastra, cu viteze diferite", a continuat social-democratul, care guverneaza alaturi de cancelarul conservator Angela Merkel de la finele lui 2013.

Potrivit acestuia, anumite tari, precum Germania si Franta, trebuie sa faca pasi inainte, in speciali in termeni de politica energetica sau economie si finante. "Altele le pot urma, daca se afla in urma", adauga Sigmar Gabriel, care cere si o "cooperare aprofundata sub acoperisul UE".

David Cameron se intalneste vineri cu Angela Merkel in cadrul consultarilor demarate de Londra pentru reforma UE, inaintea unui referendum privind mentinerea Marii Britanii in UE, care va fi organizat pana in 2017.