Premierul britanic, David Cameron, va incerca sa o convinga pe cancelarul german Angela Merkel sa il sustina in reformarea UE, in timpul discutiilor bilaterale pe care le vor avea in cursul zilei de vineri, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Merkel si CameronFoto: Comisia Europeana

Premierul se afla intr-un tur diplomatic in Europa pentru a obtine sprijin in vederea in vederea unor schimbari pe care le vrea inainte ca Marea Britanie sa organizeze referendumul privind apartenenta la UE.

El le-a cerut omologilor sai europeni sa fie "flexibili si inventivi". Dar unul dintre cei mai batrani oameni de afaceri germani a declarat ca Europa ar trebui sa refuze sa negocieze cu el.

Volker Treier, care este adjunctul directorului camerei de comert si industrie germane, a declarat pentru BBC ca lumea de afaceri germana este "uimita" ca Marea Britanie va organiza un referendum.

"Recomandarea noastra este sa nu negocieze in astfel de circumstante", a declarat el, referindu-se la cancelarul german.

Cameron nu a prezentat detaliat reformele pe care le sustine, dar vrea reguli mai aspre pentru a preveni solicitarea de beneficii sociale.

El vrea, de asemenea, clauze pentru protejarea City din Londra in eventualitatea aprofundarii integrarii in zona euro si scutirea Marii Britanii de o "uniune mai stransa" a zonei euro.

Asigurarea sprijinului lui Merkel, care conduce cea mai mare economie a Europei este cruciala pentru reusita negocierilor sale.

Ea declarase anterior ca vrea Marea Britanie intr-o "Europa puternica si de succes", subliniind in acelasi timp importanta principiului libertatii de miscare, care a condus la cresterea numarului de imigranti europeni care au venit in Marea Britanie.