Bilantul cazurilor de pacienti care prezinta MERS (sindromul respirator viral din Orientul Mijlociu) a crescut joi la 7 in Coreea de Sud, autoritatile anuntand ca o persoana suspectata ca este infectatat a parasit locuint sa, unde se afla in carantina voluntara, plecand spre China, informeaza Reuters.

O crsetere a numarului de cazuri de MERS a starnit panica in Coreea de Sud, autoritatile din sanatate fiind criticate pentru ca nu s-au miscat mai repede si suficient de eficient pentru a baga in carantina pacientii suspectati de infectie.

Se crede ca doua noi victime au luat virusul de la primul caz, confirmat saptamana trecuta - un barbat in varsta de 68 de ani care a calatorit in Bahrain in aprilie si mai si s-a intors in Coreea de Sud prin Qatar.

Ministerul Sanatatii din Coreea de Sud a mai anuntat ca fiul celei de a doua victime confirmate ale epidemiei, care era tinut acasa sub observatie, a parasit carantina voluntara si a plecat marti din Coreea de Sud catre China.

Autoritatile chineze il cauta in prezent si sunt asteptate sa anunte rezultatele in decursul acestei zile, au anuntat autoritatile.

MERS, identificat pentru prima data in 2012, este provocat de un coronavirus din aceeasi familie care a declansat epidemia mortala SARS (sindromul respirator acut sever) din China din 2003.