22 de militari ar fi fost, probabil, expusi bacilului care provoaca antrax in timpul unui antrenament la o baza americana din Coreea de Sud, a anuntat joi armata, citata de AFP. Subliniind ca "nu exista niciun risc" pentru populatie, baza aeriana de la Osan explica faptul ca alarma a fost data cand s-a descoperit ca bacili folositi in timpul unui exercitiu de antrenament ar fi fost probabil activi.

"Douazeci si doi de militari ar fi fost expusi in timpul acestui antrenament", adauga baza militara intr-un comunicat de presa. Cu toate acestea, niciunul dintre militari nu prezinta simptome de contaminare.

Esantionul in cauza a fost folosit 'intr-un mediu de laborator' intr-o instalatie autonoma a bazei militare. 'Echipe specializate in materiale periculoase au izolat instalatia, au decontaminat-o (...) si distrus bacilii', adauga textul.

Pentagonul anuntase mai devreme ca un laborator militar american a tirmis bacili de antrax care au fost iradiati pentru a fi neutralizati, mai multor laboratoare in cadrul unui program de cercetare.

Baza aeriana de la Osan, aflata la 105 km sud de Seul, este una dintre multele baze ale celor 28.500 de militari americani desfasurati in permanenta in Coreea de Sud.