Guvernul conservator condus de David Cameron a anuntat miercuri un proiect de lege care confirma organizarea pana la finele lui 2017 a unui referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana (UE), scrie AFP.

Acest proiect de lege a fost anuntat in fata Parlamentului de Elisabeta a II-a, cu ocazia traditionalului discurs al reginei, citit de regina dar redactat de guvern.

"O lege va fi prezentata pentru organizarea unui referendum privind mentinerea sau nu in UE inainte de finele lui 2017", a declarat ea, in fata parlamentarilor si a membrilor guvernului Cameron.

Detaliile textului vor fi prezentate oficial joi, urmand a fi ulterior discutate de camera Comunelor.

Acest referendum va interveni dupa o faza de renegociere a conditiilor de apartenenta a Marii Britanii in grupul celor 28.

David Cameron, favorabil mentinerii tarii sale intr-o uniune reformata, s-a intalnit luni cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-i prezenta revendicarile. Restul saptamanii urmeaza sa fie consacrat unei ofensive diplomatice britanice.

Astfel, Cameron va fi prezent joi la Elysee, pentru o intalnire cu presedintele francez Francois Hollande, iar vineri va avea o discutie cu cancelarul german Angela Merkel, la Berlin.