O grupare de luptatori sirieni a fost retinuta recent pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General al Politiei, este vorba despre un grup de persoane, care intentionau sa participe in razboiul din Siria de partea gruparii Statului Islamic, informeazaUnimedia.

Gruparea Statul Islamic Foto: Captura YouTube

Politia de la Chisinau spune ca recent, 11 membri ai gruparii criminale au fost depistati intr-o casa din sectorul Buiucani al capitalei.

Ieri, politistii au descins la domiciliul din sectorul Buiucani si au depistat acolo sapte persoane: doi barbati, doua femei si 3 copii.

Potrivit sefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavacaliuc, membrii grupului formau cupluri sub acoperire, pentru a face un paravan pentru barbatii care urmau sa-si atinga scopul de a ajunge in Siria.

In primul caz este vorba de un barbat din anul 1986, care a declarat ca fratele lui a murit in razboiul din Siria si ca intentiona sa se deplaseze acolo.

Femeia care il insotea este o minora de 16 ani, venita din Norvegia. Acestia au fost expulzati in Federatia Rusa.

A doua pereche este formata dintr-un barbat cecen si care avea trei copii minori. Femeia a venit din Franta, unde detinea permis de sedere pana in anul 2024.

In timpul audierilor, barbatul a declarat ca anterior a participat la razboiul din Siria, unde a fost ranit. Acestia nu au fost expulzati, dar se afla sub supravegherea politiei.