Primul ministru libian recunoscut de comunitatea internationala, Abdullah al-Theni, a scapat marti seara dintr-o tentativa de asasinat la Tobruk in estul tarii, dupa ce a plecat de la o sesiune a parlamentului si persoane neidentificate au tras asupra vehiculului sau ranind una dintre garzi, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, informeaza Reuters si France Presse.

Incidentul subliniaza starea de destramare a autoritatii de stat in aceasta tara in anarhie din nordul Africii unde doua guverne si parlamente aliate cu factiuni armate se lupta pentru control dupa patru ani de la rasturnarea de catre rebeli a lui Muammar Gaddafi, noteaza Reuters, citat a de Agerpres..

"Mai multe persoane inarmate au deschis focul asupra masinii primului ministru in momentul in care el parasea locul unde s-a tinut o sesiune a parlamentului", a declarat purtatorul de cuvant Hatem el-Ouraybi.

Incidentul a avut loc dupa o sedinta a parlamentului tinuta la sediul sau din Tobruk, in apropierea frontierei egiptene.

Parlamentul recunoscut de comunitatea internationala are sediul la Tobruk dupa ce o coalitie de militii, Fajr Libya, a ocupat Tripoli in august anul trecut. Guvernul de asemenea s-a exilat in estul tarii, aminteste AFP.

Un alt parlament si un guvern rival, apropiat de Fajr Libya, se afla in capitala.