Cancelarul german Angela Merkel ramane pentru al cincelea an consecutiv cea mai puternica femeie din lume, in fata lui Hillary Clinton, candidata la Casa Alba, si a Melindei Gates, potrivit topului anual al revistei Forbes publicat marti si citat de AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres

Sefa bancii centrale a Statelor Unite (Fed) Janet Yellen trece de pe locul doi pe locul patru, urmata de Mary Barra, sefa General Motors.

Franceza Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar International (FMI), coboara de pe locul 5 pe locul 6, iar presedinta braziliana ocupa locul 7.

Este pentru a zecea oara cand Angela Merkel se afla in fruntea acestei liste.

"A castigat in decembrie 2014 al treilea mandat de patru ani in fruntea celei mai dinamice economii a Europei, devenind astfel cel mai vechi ales intr-un post din UE", explica Forbes, care subliniaza ca a "luptat cu o recesiune nationala in perioada crizei economice mondiale" si este "in centrul eforturilor in incercarea de a ajuta Grecia sa-si relanseze economia".

Hillary Clinton, locul doi in acest an, se afla anul trecut pe locul sase in lista anuala a celor mai puternice o suta de femei din lume.