Rusia a inceput o serie de exercitii de aparare aeriana in muntii Ural si vestul Siberiei, in care sunt implicate 12.000 de soldati si 250 de aeronave, a anuntat marti Ministerul Apararii de la Moscova, citat de Reuters. Manevrele au inceput luni si ar urma sa se desfasoare pana joi, rolul lor fiind acela de a ajuta armata sa se pregateasca pentru un exercitiu militar de dimensiuni mai mari, programat sa se desfasoare in septembrie si denumit Tsentr-2015.

Dupa anexarea regiunii ucraienene Crimeea in 2014, Rusia a organizat mai multe exercitii militare de amploare pentru a verifica nivelul de pregatire si viteza de actiune a armatei.

Principalul punct de focus al exercitiilor, precizeaza ministerul, este dezvoltarea unui sistem de comanda in conditii de teren precum si stabilirea de masuri generale de securitate aeriana.

La exercitiile din Districtul Militar Central iau parte unitati din districtele militare vestice si sudice, precum si aeronave cu raza lunga de actiune, a adaugat ministerul.