O femeie din Australia, mama a doi copii, si-a parasit familia si s-a alaturat gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria. Peste 100 de australieni s-au alaturat jihadului pana acum, scrie marti un cotidian local.

Jasmina Milovanov, in varsta de 26 de ani, convertita la islam, si-a parasit la inceputul lunii domiciliul unde cei doi copii ai sai in varsta de 5 si 7 ani erau in grija bonei lor, si nu s-a mai intors, scrie Sydney Daily Telegraph.

Fostul sot al femeii a declarat pentru sursa citata ca ea i-a trimis un SMS in care scria ca se afla in Siria. "Nu ma gandesc decat la copiii mei. Nu pot sa cred ca a lasat acasa doi copii frumosi. Fiul meu mi-a spus cateva zile dupa plecarea ei "Sper ca mama sa fie bine," a spus sotul a carui identitate nu a fost dezvaluita.

Jasmina Milovanov este prietena pe Facebook cu Zehra Duman, din Melbourne, al carei sot Mahmoud Abdullatif ar fi ucis fost la inceputul anului in timp ce lupta in randurile organizatiei jihadiste.

Zehra Duman este cunoscuta in Australia ca recruteaza pe internet "mirese pentru jihadistii". Politia de stat din New South Wales a confirmat ca Jasmina Milovanov este obiectul unei anchete.