O tornada a ucis cel putin 13 de oameni si a facut importante pagube materiale, in cateva secunde, luni, la Ciudad Acuna, in nord-estul Mexicului. Cautarile pentru gasirea altor eventuale victime continua.

"Chiar acum, avem 13 morti, intre care 10 adulti si trei copii, si un copil minor este dat disparut", a declarat Milenio Victor Zamora, membru al guvernului statului Coahuila, citat de AFP.

Autoritatile au identificat 229 de raniti, majoritatea loviti de obiecte transportate de vant. Doar 88 dintre ei erau inca spitalizati luni seara.

Acest oras cu 136.000 de locuitori a fost surprins luni in zori de o tornada care, in sase secunde, a provocat daune grave pentru o mie de case. Coordonatorul Protectiei Civile din Mexic, Luis Felipe Fuente, a spus ca, in acest scurt timp, tornada a dezlantuit vanturi de 270 -300 km/h in sapte districte din Ciudad Acuna, unde fusese deja o furtuna furioasa.

Imagini difuzate la televiziunea mexicana au aratat case distruse, stalpi de electricitate smulsi si cazuti pe strazi si masini in moloz. Majoritatea victimelor au fost surprinse de tornada in timp ce se aflau pe strada.

Autoritatile municipale au facut apel pentru strangerea de alimente, conserve si imbracaminte pentru a ajuta victimele.