Fortele aeriene siriene au executat circa 15 lovituri in zona centrala din Palmira luni dimineata, tintind cladiri capturate de Statul Islamic de la armata, informeaza Reuters citand un grup ce monitorizeaza conflictul.

Luptatorii Statului Islamic au ocupat orasul antic (in care sunt unele dintre cele mai bine pastrate ruine romane) saptamana trecuta, executand cel putin 217 persoane in zona din 16 mai si pana acum, afirma Observtorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Sustinatorii gruparii teroriste au postat pe Internet o imagine cu steagul negru al organizatiei, ridicat pe o citadela veche de cateva secole.

Televiziunea de stat siriana a relatat ca gruparea jihadista a ucis 400 de civili in Palmira, majoritatea femei si copii. Sute de cadavre puteau fi vazute pe strazile orasului, dupa ce a fost ocupat de gruparea Stat Islamic.

In aceste conditii, lordul Dannatt, fostul comandant al armatei britanice, a cerut Guvernului de la Londra sa ia in considerare posibilitatea de a trimite trupe sa lupte impotriva gruparii SI in Siria si Irak.

Jihadistii din Statul Islamic au ocupat pe 16 mai mai multe sectoare din nordul orasului sirian strategic Palmira, unde se afla monumentalele ruine ale unei mari cetati a lumii antice, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)