Turnul Eiffel era inchis vineri dimineata, dupa ce angajatii celebrului monument din Paris au incetat munca pentru a protesta fata de recrudescenta hotilor de buzunare, scrie AFP.

O "majoritate" a salariatilor a decis sa inceteze munca din cauza "recrudescentei actiunilor hotilor de buzunare in Turnul Eiffel si in urma mai multor agresiuni si amenintari", potrivit unui comunicat.

Hotii de buzunare "urca in gasti de 4/5 persoane. Uneori sunt si 30" in Turn, spune o salariata, care adauga ca se ajunge la "lupte intre ei".

Un alt salariat, agent de primire, a povestit pentru AFP ca a fost amenintat de un hot pe care l-a dat afara din Turn. "Mi-a spus: 'de ce nu ne lasi sa lucram? Te-am vazut deja cand pleci. Daca va continua, o sa ai probleme'".

Ca si alti colegi, a depus plangere la comisariat pentru a stopa acest fenomen, caruia ii cad victime turistii straini, in special cei asiatici.

Si muzeul Louvre a fost afectat de o greva a salariatilor in 2013, exasperati de omniprezenta hotilor de buzunare in sala de primire.

Simbol al capitalei franceze, Turnul Eiffel a fost vizitat de peste 7 milioane de oameni in 2014.