Instanta suprema a admis cererea primarului suspendat al municipiului Constanta, Radu Mazare, de inlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii, scrie Mediafax.

Hotararea de joi a instantei nu este definitiva, motiv pentru care ea poate fi contestata de procurorii anticoruptie. Pana la ramanerea definitiva a sentintei, edilul suspendat va sta in Arestul central al Politiei.

Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare si pentru Strutinsky, insa acesta era deja arestat preventiv intr-un alt dosar. Radu Mazare este acuzat ca, in perioada 2006 - 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.