Patrunderea in Europa a extremistilor ce se pot ascunde printre imigrantii clandestini este o problema care trebuie avuta in vedere, a atras joi atentia comandantul suprem al Fortelor aliate ale NATO in Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, citat de agentia EFE, transmite Agerpres.

Philip BreedloveFoto: Agerpres

"Unele dintre aceste persoane sunt refugiati legitimi proveniti din zone neguvernate, dar credem ca altii sunt delincventi din structuri organizate. Si, intr-adevar, credem ca printre ei se pot regasi elemente extremiste. Este o problema care trebuie abordata", a declarat Breedlove la conferinta de presa desfasurata la finalul reuniunii Comitetului Militar al NATO.

Generalul american a admis ca Alianta este "preocupata de toate deplasarile" de populatie, pentru ca nu se stie "ce se afla in interiorul acestor fluxuri migratorii care pornesc din nordul Africii si traverseaza Mediterana catre statele europene".

La randul sau, presedintele Comitetului Militar al NATO, Knud Bartels, a semnalat ca Alianta poate coopera cu Uniunea Europeana intr-o operatiune de neutralizare a ambarcatiunilor folosite de traficantii care aduc imigranti ilegali in Europa, dar o decizie oficiala in acest sens revine liderilor politici. Si secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni ca Alianta este dispusa sa ia parte la o asemenea misiune daca i se va adresa o solicitare oficiala.