Avioane de vanatoare suedeze au interceptat joi doua bombardiere rusesti ce zburau in spatiul aerian international deasupra Marii Baltice, aproape de granita suedeza, a anuntat armata suedeza, citata de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Relatiile dintre Occident si Rusia s-au racit ca urmare a rolului jucat de Moscova in conflictul din Ucraina si a anexarii peninsulei ucrainene Crimeea, in timp ce intensificarea activitatii militare ruse in regiunea Baltica si in nordul Atlanticului au sporit tensiunile.

Suedia, care nu este membra NATO, a anuntat ca a interceptat doua bombardiere de tip Tu-22M "Backfire", care se indreptau spre insula suedeza Oland, situata la sud de Stockholm.

"Au identificat aceste avioane, spunandu-le "Hei, va vedem"", a declarat Jesper Tengroth, purtator de cuvant al armatei suedeze.

Rusia a criticat consolidarea legaturilor dintre Suedia si NATO, care a organizat in Marea Nordului, la inceputul lunii mai, unul dintre cele mai ample exercitii antisubmarin ale sale, invitand Suedia sa participe pentru prima data.