Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, si-a exprimat speranta ca Rusia va pierde la Eurovision, pentru a evita o invazie de "cantarete cu barba" in Rusia, anul viitor, referinta la travestitul austriac Conchita Wurst, scrie AFP.

Patriarhul KirillFoto: Captura YouTube

Polina Gagarina, reprezentanta rusa la Eurovision in acest an, este citata in mod regulat printre favoritii finalei din acest an, care are loc sambata la Viena. Daca va castiga, urmatoarea editie se va desfasura in Rusia, potrivit regulilor concursului.

O perspectiva inimaginabila pentru patriarhul Rusiei, potrivit caruia concursul va aduce in tara sa "cantarete cu barba" si valori "contra naturii pentru cultura noastra".

In opinia sa, pentru a contra Eurovision, seful bisericii ortodoxe crede ca ar trebui sustinute "cantecele de leagan, cantecele bisericesti si cantecele patriotice".

"Trebuie sa ne organizam propriile noastre concursuri care vor promova cultura noastra, pentru a o arata lumii intregi", a sustinut acesta, citat de agentia rusa Ria Novosti.

In 2014, victoria Conchitei Wurst a fost denuntata de numerosi responsabili rusi, Biserica Ortodoxa vorbind despre o victorie care "legitimeaza pacatul".