Liderul cecen Ramzan Kadirov le-a cerut barbatilor din Cecenia sa isi impiedice sotiile sa mai foloseasca aplicatia WhatsApp, dupa scandalul pe tema casatoriei fortate a unei minore cu un comandant de politie, care s-a raspandit prin intermediul serviciului de mesagerie, potrivit BBC News Online.

"Incuiati-le, nu le lasati sa iasa si atunci nu vor posta nimic", a afirmat Kadirov, care a aprobat anterior casatoria unui comandant de politie cu o fata de 17 ani, desi era deja casatorit, iar legislatia rusa nu permite poligamia.

"Incetati. Purtati-va ca cecenii. Onoarea familiei este cel mai improtant lucru. Nu scrieti astfel de lucruri. Barbati, tineti-va femeile departe de WhatsApp", a declarat el la un post local de televiziune, citeaza Mediafax.

Ulterior, seful sau de cabinet, Magomed Daudov, a propus legalizarea poligamiei in Cecenia, o republica rusa in care majoritatea cetatenilor sunt musulmani. "Totul trebuie sa fie in conformitate cu sharia (legea islamica). Dar daca un barbat poate suporta mai mult de o sotie, de ce nu?", a declarat acesta.

Presa locala a scris, inaintea casatoriei care a avut loc sambata, ca ofiterul de politie Najud Gucigov, in varsta de 47 de ani, a impiedicat-o pe Heda Goilabieva sa plece de acasa si i-a amenintat familia cu represalii daca nu i-o preda.

Insa Kadirov a criticat pe contul sau de Instagram relatarile din presa, afirmand ca "parintii fetei si-au dat acordul pentru aceasta casatorie".