Alianta Nord-Atlantica este preocupata de prezenta efectivelor militare ruse in apropierea frontierelor NATO, afirma secretarul general al organizatiei, Jens Stoltenberg, avertizand asupra necesitatii transparentei si cerand Rusiei sa retraga trupele din Ucraina, relateaza Mediafax.

Trupe NATOFoto: Captura YouTube

Jens Stoltenberg i-a cerut ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, in cursul unei intrevederi desfasurate la Bruxelles, sa pledeze pentru retragerea trupelor ruse si a echipamentelor militare din Ucraina.

In plus, Stoltenberg a exprimat preocupare privind sustinerea acordata de Moscova insurgentilor separatisti ucraineni si privind exercitiile militare organizate de armata rusa in mod inopinat.

"Am discutat si despre nevoia de transparenta, mai ales cand avem o prezenta militara sporita in apropierea frontierelor noastre... Pentru NATO, este important sa facem tot ce se poate astfel incat incidentele sa nu intre intr-o spirala care poate duce spre scaparea situatiei de sub control", a insistat Stoltenberg, citat de Reuters.

NATO a cerut in mod repetat Rusiei sa nu se mai implice in conflictul separatist din Ucraina, izbucnit in martie 2014 si soldat pana acum cu cel putin 6.200 de morti. Moscova insista ca nu exista militari rusi pe teritoriul Ucrainei.