Un asistent medical din Marea Britanie care sustinea ca este posedat de diavol a fost gasit luni vinovat de uciderea a 2 pacienti si otravirea a altor 20, relateaza Reuters. Victorino Chua, in varsta de 49 de ani, a contaminat produse medicale care au fost ulterior administrate pacientilor din sectiile in care acesta lucra la Spitalul Stepping Hill din Stockport, Greater Manchester, in iulie 2011.

Insulina le-a provocat pacientilor hipoglicemie, sau o scadere periculoasa a nivelului de zahar din sange, omorand 2 persoane si provocandu-i unui al treilea leziuni traumatice craniocerebrale.

Chua a modificat, de asemenea, notele de pe fisele medicale ale unor pacienti astfel incat sa le fie crescuta doza de medicamente.

Asistentul medical a fost prins dupa o investigatie de amploare, in cadrul careia agentii de politie au ajuns pana in Filipine, tara de origine a lui Chua, unde au descoperit ca acesta a parasit un spital dupa ce a fost prins furand. Studiind schimburile de ture, politistii au concluzionat ca Chua, care este cetatean britanic, ca este singura persoana care ar fi putut comite aceste acte.

Dupa e l-au arestat, politistii au gasit in casa sa o scrisoare in care acesta scrisese: "Sunt o persoana buna, insa diavolul e in mine (...) Sunt rau si in acelasi timp sunt un inger. Confesiunea amara a unui asistent medical."

Politia a mai afirmat ca Chua a prezentat tendinte psihopate.

"Ascuns la vedere si folosindu-se de colegi nebanuitori pentru a-si duce la capat planul sinistru, Victorino Chua a otravit intentionat si i-a ucis pe cei aflati in grija sa si cei care erau cei mai vulnerabili si in mare nevoie de ajutor", a aratat detectivul Simon Barraclough.

Chua, care a fost gasit vinovat de 33 de capete de acuzare, inclusiv crima, otravire si vatamare, va primi marti sentinta.