Fortele speciale americane au ucis un important lider al gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) si au capturat-o pe sotia acestuia, in estul Siriei, a anuntat sambata Casa Alba, potrivit AFP.

"Sub conducerea presedintelui (Barack Obama), fortele americane aflate in Irak au efectuat o operatiune la al-Amr, in estul Siriei, pentru a-i captura pe Abu Sayyaf, un inalt responsabil al SI, si pe sotia acestuia", a explicat purtatoarea de cuvant a Consiliului de securitate nationala (NSC), Bernadette Meehan.

"In timpul operatiunii, Abu Sayyaf a fost ucis in urma unui schimb de focuri cu fortele americane", a adaugat Meehan, precizand ca "operatiunea a permis de asemenea eliberarea unei tinere yezide care pare sa fi fost tinuta in sclavie de catre cuplu".

NSC a mentionat de asemenea ca sotia lui Abu Sayyaf "a fost capturata si se afla in detentie intr-o inchisoare americana din Irak".

Potrivit Pentagonului, responsabilul SI ar fi fost implicat direct in operatiunile militare ale gruparii, precum si in traficul de petrol al acesteia.