Primarul UMP de la Venelles, o comuna din departamentul Bouches-du-Rhone cu aproximativ 8.000 de locuitori, s-a pronuntat intr-un mesaj postat pe Twitter pentru "interzicerea cultului musulman" si se asteapta sa fie "exclus" din partidul lui Nicolas Sarkozy, relateaza AFP in pagina electronica, citata de Mediafax.

"Eu sunt autorul" acestor mesaje postate pe Twitter, a declarat pentru AFP Robert Chardon, care urmeaza, in prezent, un tratament pentru cancer.

"#NSDIRECT trebuie interzis cultul musulman in Franta", a scris primarul joi, intr-un mesaj pe Twitter.

Hashtagul #NSDirect a fost lansat pe contul de Twitter al fostului presedinte Nicolas Sarkozy cu scopul de a-i incuraja pe utilizatorii retelei de microblogging sa-i adreseze intrebari la care urma sa raspunda vineri.

Robert Chardon a repetat, pe contul sau, in mai multe randuri, indemnul la "interzicerea" cultului musulman in Franta.

In opinia sa, "cel care-l practica (trebuie sa fie) escortat imediat la frontiera", i-a raspuns primarul unui utilizator al retelei de microblogging, indemnand la modificarea Constitutiei in vederea atingerii obiectivului.

"Eu suprim legea din 1905 si proclam ca Republica favorizeaza practicarea credintei crestine", a afirmat primarul.

"Intentionez sa merg si mai departe si sa candidez in alegerile regionale si prezidentiale", a declarat Chardon pentru AFP, afirmand ca planuieste sa candideze in alegerile primare din cadrul UMP, in cazul in care ramane in partid.

"Risc sa fie exclus", a recunoscut primarul, adaugand ca "in acest caz, voi crea un nou partid".