Elicopterul puscasilor marini americani disparut marti in Nepal in timpul unei operatiuni de salvare a supravietuitorilor unui seism produs in aceeasi zi in zona localitatii Charikot a fost distrus complet in urma prabusirii intr-o zona montana si nu exista supravietuitorii printre cele opt persoane aflate la bord, a declarat ministrul adjunct nepalez al apararii, Ishwori Prasad Paudyal, citat de Reuters.

Trei trupuri carbonizate au fost descoperite in epava aparatului UH-1Y Huey, iar cautarile celorlalte cinci persoane continua. La bord se aflau sase puscasi marini americani si doi militari nepalezi, scrie Agerpres.

Avand in vedere ca elicopterul s-a rupt in bucati si este complet distrus, nu exista nicio sansa sa existe supravietuitori, a declarat inaltul responsabil militar nepalez.

Epava elicopterului a fost gasita la 70 km nord-est de capitala Kathmandu, intr-o zona situata in apropierea frontierei cu China.

Potrivit Pentagonului, elicoptere in zbor in momentul disparitiei aparatului au interceptat o convorbire radio privind existenta unor probleme legate de carburant.

Peste 12 aparate militare americane participa la operatiunile de acordare de asistenta victimelor devastatorului seism, intre care doua elicoptere Huey, patru aparate de transport hibrid Osprey, precum si un avion cargo.

Aproximativ 300 de militari americani participa la operatiunile de asistenta dupa puternicul cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs la 25 aprilie si soldat cu peste 8.000 de morti.